Slow feeder nr. 599 er let at fylde og stopper spild

De fleste hesteejere er godt klar over, at deres hest helst skal have adgang til strøfoder hele tiden for at holde maven i gang. Men udfordringen for mange er, at hø, wrap, frøgræs m.m. let bliver trådt ned i underlaget, når det tildeles direkte på strøelsen. Derfor går en stor del til spilde. Man giver så hesten for meget stråfoder for at kompensere for det spildte – en ikke ubetydelig merudgift ved de aktuelt meget høje priser på stråfoder!

Det er i midlertidigt unødvendigt, at miste stråfoder og penge på den måde. Ved at vælge slow feeder nr. 599 undgår man spild. Tilmed har man helt styr på, hvor meget hesten æder. Vi introducerer derfor slow feeder nr. 599 til stråfoder. Der er tale om en stor høkrybbe med et gitter, der effektivt forhindrer hesten i at æde alt op på en gang. De første høkrybber gør gavn på Kværnbækgård ved Horsens, hvor daglig leder Kim Schebye hurtigt kunne se fordelene ved at tildele høet i en slow feeder.

– Hesten står nu med hovedet nede, hvilket svarer til naturen, fortæller Kim. Og tilføjer – Høkrybben erstatter et hø net, som hesten kunne sparke benet op i og sidde fast.

Gitterets smarte låse- /åbnemekanisme gør krybben helt enkel at fylde. Udformningen af krybben sikrer en naturlig æde stilling, hvilket er godt for hestens tænder. De store huller i krybbens bund sørger for, at støv og foderrester drysser ud nedenunder krybben. På den måde holder krybben sig selv ren.

Høkrybben har et rumindhold på 130-140 liter svarende til op ti 8 kg stråfoder.

Klik her for mere information om Slow Feeder nr. 599 eller se video på YouTube