Knaphed på stråfoder øger interessen for Hø-dispenser nr. 499

På grund af tørken er høsten af mange afgrøder slået fejl. Det gælder også for stråfoderet, hvorfor der henover efteråret og vinteren må forventes knaphed på begge dele. Selvom dyrene forsat græsser, er prisen på en mini big balle allerede nu steget med op til 50 % eller mere.

Som en konsekvens af de høje priser mærker vi øget interesse for vores Hø-dispenser nr. 499-07 til stråfoder. Vi har derfor besøgt hyggelige ”Stald Klosterheden” i Bækmarksbro for at høre om deres erfaringer med hø-dispenseren.

”Stald Klosterheden” ledes af Birgit, der også i sin tid indkøbte de første OK hø-dispensere. Mest af alt for at se, om man på den måde kunne holde stråfoderet adskilt fra træpillerne, som man var begyndt at bruge i boksene i stedet for halm. Det gik fint, og man fandt hurtigt ud af, at det var en god ide med en OK Hø-dispenser uanset halm eller ej.

Birgit fortæller: ”Hestene hiver kun lidt stråfoder op, men de spreder det slet ikke i boksen på samme måde som tidligere, hvor det lå på gulvet”.

For stalden giver det et mindre forbrug og en kontant besparelse. Og tilmed er man sikker på, at hestene får de kilo stråfoder, de har behov for.

Slutteligt gør Birgit opmærksom på, at det stråfoder, som spares, ikke trampes ned i møget. På den måde bliver der også mindre møg at køre på møddingen.

I dag har alle bokse på ”Stald Klosterheden” en hø-dispenser nr. 499, som fyldes hver eftermiddag inden hestene kommer ind. Nederst med et lag halm så hestene ikke løber tør for stråfoder sidst på natten, dernæst 4 kg wrap og til sidst 4 kg frøgræs. Da hø-dispenserne fyldes godt op, er det vigtigt med et stort rumindhold. Ifølge Birgit klarer hø-dispenseren snildt 8-14 kg stråfoder afhængigt af, hvor hårdt det presses.

Klik her for mere information om Hø-dispenser nr. 499 eller se video på YouTube