Hos Jens Ulrik Brix går alle 40 heste i løsdrift. Størstedelen af hestene er avlshopper og ungheste, som Jens Ulrik passer for andre, men han avler også selv. Besøgende på stutteriet overraskes ofte over de rolige heste på trods af, at driftsformen kan føre til slagsmål. Men der er få slagsmål og en veletableret rangorden blandt hestene, hvor de unge heste altid anføres af en ældre hest. Den ældre hest opdrager de unge heste og sørger ifølge Jens Ulrik for, at grupperne fungerer.

Vigtigt med flugtvej

Jens Ulrik fortæller, at heste fra naturen er flugtdyr, hvorfor det bl.a. handler om, at hestene altid skal have en flugtvej. Derfor er de åbne stalde også udstyret med to indgange. På den måde kan de stærkeste dyr ikke blokere adgangen for de svageste. Af samme grund er der to foderringe med hø på foldene, så alle grupper af heste har adgang til hø uanset rangorden.

Krybbe-fodring i vinterhalvåret

Hestene har adgang til stråfoder både ude og inde. Derudover fodres hestene i krybber i vinterhalvåret. Krybberne er placeret i den åbne stald, og foderet består af en fuldfoderblanding samt havre og mineraler.

Utraditionel anvendelse af krybbe

Som krybbe har Jens Ulrik valgt OK nr. 296 og monteret den på en lidt utraditionel måde. Krybberne er monteret udvendig og forholdsvis langt nede. Desuden er krybberne monteret modsat, så den side, der normalt anvendes til montage, hænger frit. På den måde falder foderet væk fra hesten, så den ikke skal krumme hals, når den æder.

Strakt hals er vigtig for nakke og tandsæt

Montagen sikrer således, at hestene hele tiden æder med forholdsvis strakt hals. Det giver en god æde stilling, så hestene undgår unødig slitage på nakke og tandsæt.

Ryg som foder-sliske og udformning der minimerer foderspild

At montagen også letter fodringen, da krybbens ryg virker som en sliske, er også værd at tage med i følge Jens Ulrik. Endvidere har krybben en smal udformning, der minimerer foderspild. Det hænger sammen med, at hestene ikke kan kaste hovedet frem og tilbage og på den måde rode foder ud af krybben.

Klik her for mere information om krybben https://okplast.dk/produkt/nr-294-fodertrug-til-heste-udvendig-montage-13-l/