Foderkrybber med spildkant har i mange år været anvendt til heste. Ideen er at undgå, at dyrene roder foder ud af krybben og derved opnå en bedre udnyttelse af foderet. Foderspild kan derudover øge belastningen af skadedyr som mus og rotter. Hos mælkeproducenterne betyder dyrenes skubben med foderet desuden, at landmanden flere gange dagligt skal feje og skubbe foderet tilbage hen til forværket, så køerne hele tiden har foder inden for rækkevidde. Udover det tidskrævende arbejde og foderspild, følger afledte ulemper som dårlig foderhygiejne og uro i flokken. En simpel spildkant påmonteret en foderkumme afhjælper problemet og sikrer, at foderet forbliver i foderkummen.

OK Plast kan nu tilbyde en spildkant til deres plast foderkumme, der forhindrer, at køerne roder foder ud over forkanten. Spildkanten er effektiv og dens udformning gør, at den er let at holde ren. Som alle andre produkter fra firmaet er spildkanten lavet af rengøringsvenlig pp plast, som er optimeret til brug udendørs.
– Investeringen i foderkummerne tjener sig hjem alene ved, at jeg ikke længere kold-starter minilæsseren til fejearbejdet 3-4 gange dagligt, fortæller mælkeproducent Reinder van der Weij, Lintrup Gård, Holsted. – Derudover behøves jeg ikke længere konstant at skulle huske på at feje foder ind. Med den nye foderkumme er der altid foder, også til de svage køer.

Opsætningen af foderkumme og spildkant er enkel og kan klares af landmanden selv. Grundet sin fleksible udformning er foderbord og spildkant også velegnet til renovering af eksisterende stalde. Fordelen ved plasten er, at den giver en lækker overflade at æde af. Desuden undgås tæring og ru overflader, da plasten er resistent overfor syren i ensilagen. Foderkumme nr. 1300, spildkant nr. 1320, ende stykker nr. 1345, støttefod nr. 1315.