Med den nye krybbe til kalve og får kan du tilpasse længden efter dine egne ønsker og behov

De fleste landmænd kender det. Løsningerne skal være fleksible, så de kan tilpasses netop deres staldsystemer. Dette gælder også for krybber til kalve og får, der ofte skal have en længde, som matcher nogle eksisterende bokse. Efter at have fået talrige forespørgsler på krybber i forskellige længder, har OK Plast i Horsens taget udfordringen op. Med den nye modul baserede krybbe lancerer firmaet nu et krybbe-system, hvor landmanden selv kan tilpasse krybbens længde i en håndevending.

– Krybben er lige i øjet for mig, da jeg ønskede mig en krybbe på netop 3,2 meter, fortæller kalveproducent Morten Højgård Kjær, Hornsyld. Morten peger desuden på, at den nye krybbes høje forkant reducerer foderspild, og sparer ham for arbejdet med at skubbe foderet ind til kalvene.

Modul krybben er fremstillet af plast og består af et 2 meter langt krybbe-element samt et højre og et venstre ende stykke. Krybbe-elementerne kan forbindes med hinanden, så man i teorien kan lave en endeløs lang krybbe med ende stykker i hver ende. Ønsker man en helt speciel krybbe længde, afkortes krybbens højre side og højre ende stykke monteres her. Designet af højre ende stykke tillader nemlig en vilkårlig anbringelse i krybbens længde retning. Modul-krybbe nr. 1970 og ende stykker nr. 1975.